You are currently viewing Kristina  Mernjik : Vid je neprocjenjiv dar i ključan faktor u našem svakodnevnom životu

Kristina  Mernjik : Vid je neprocjenjiv dar i ključan faktor u našem svakodnevnom životu

Razumijevanje važnosti redovnih oftalmoloških pregleda i pravilne brige o vidu nije još uvijek dovoljno rasprostranjeno među kupcima.

Očuvanje zdravlja očiju zahtijeva proaktivne korake i kontinuiranu pažnju. Uz pravilne navike, redovnu brigu i saradnju sa stručnjacima, možete osigurati da vaše oči ostanu zdrave i funkcionalne dugi niz godina. U nastavku je intervju sa Kristinom Mernjik.

Intervju: Kristina Mernjik


Predstavite nam se ukratko?
Rolling Eyewear je firma koja se već 18 godina posvećuje pružanju najkvalitetnijih dioptrijskih i sunčanih naočara, uz istovremeno održavanje sopstvene oftalmološke ordinacije. Naša misija je da unapredimo način na koji ljudi doživljavaju i kupuju naočare, i da budemo moderna kompanija koja vodi brigu o vašem vidu i očima. Kao ekskluzivni distributeri naočara Marchon grupacije, ponosno predstavljamo renomirane brendove kao što su Ferragamo, Lanvin, Lacoste, Victoria Beckham, Longchamp, Calvin Klein, Liu Jo, Paul Smith, Zeiss, Karl Lagerfeld, kao i popularne danske brendove Prodesign, WOOW i InFace. Takođe, nudimo vam priliku da istražite kolekcije poznatih brendova Pugnale i Face a Face, Tavat, ali i mnoge druge. Deo naše ponude smo usmerili i na sport, pa tako kod nas možete pronaći naočare za plivanje ili masku za ronjenje sa mogućnošću ugradnje dioptrije, ali i naočare za sve druge sportove na otvorenom (košarka, tenis, biciklizam, trčanje, streljaštvo…)

Kad ste se i kako počeli baviti ovim poslom?
Jako smo ponosni što ove godine naša kompanija postaje punoletna! 🙂
Rolling Eyewear je nastao sa buntovnim duhom i vizijom prave revolucije u svetu naočara još 2005. godine. Uz prethodno iskustvo i rad u ovoj industriji, došli smo na ideju da napravimo pravu promenu u načinu prodaje i iskustvu kupovine naočara i kreiramo usluge kakve smatramo da su potrebne u okviru sopstvene kompanije. Sa ciljem da postanemo moderna kompanija koja vodi brigu o vašem vidu i očima, otvorili smo vrata naše oftalmološke ordinacije i posvetili se pružanju najkvalitetnijih dioptrijskih i sunčanih naočara. Od tada smo rasli i razvijali se sa strašću prema inovacijama, kvalitetu i modi, te danas ponosno saradjujemo sa ekskluzivnim brendovima i stvaramo iskustvo koje će vas inspirisati i oduševiti.

Koje sve usluge nudite u svojoj optici?
U našoj optici, pružamo širok spektar personalizovanih usluga kako bismo osigurali da svaki kupac dobije najbolje moguće iskustvo i rešenje za svoje potrebe. Kada kupac dođe u našu radnju, pružamo mu dobrodošlicu i omogućavamo mu da se opusti i udobno oseća. Naš cilj je da uspostavimo otvorenu i prijateljsku atmosferu, stvarajući prostor za iskrenu komunikaciju.
Naš stručni tim posvećuje vreme kako bi upoznao svakog kupca, saslušao njegove potrebe i želje. Prilazimo svakom pojedinačnom slučaju sa pažnjom, razgovaramo o njegovim specifičnim zahtevima, eventualnim problemima ili smetnjama koje ima, kako bismo bolje razumeli njegove potrebe u vezi sa vidom i naočarima.
Naša usluga obuhvata profesionalno ispitivanje vida kako bismo precizno utvrdili dioptriju i sve druge relevantne faktore. Naš tim takođe nudi savete i preporuke o tome koji modeli i tipovi naočara bi najbolje odgovarali potrebama i stilu. Imamo širok izbor dioptrijskih i sunčanih naočara, uključujući i ekskluzivne brendove.
Kroz ovaj personalizovani pristup, obezbeđujemo da svaki kupac pronađe idealno rešenje koje će zadovoljiti njegove potrebe, omogućavajući mu da jasnije vidi svet oko sebe i da izrazi svoj stil na najbolji način.
U okviru ordinacije imamo strabologa i dečijeg oftalmologa, neurooftalmologa, kao i defektolog – tifiologa.

Možete li nam reći koji su trendovi ovog ljeta u svijetu naočala?
Ovog leta se definitivno može primetiti da su se trendovi gupisali u 3 kategorije: masivni/oversized okviri, slimline tip naočara, kao i sunčane naočare koje odišu sportskim duhom. Takođe, većina naočara ove sezone pripada unisex kategoriji, pa ih podjednako biraju i žene i muškarci.

Izazovi sa kojima se susrećete u poslu su?
Definitivno je to brza evolucija mode i tehnologije –  moda i tehnologija u industriji naočara se neprestano razvijaju. Potrebno je pratiti najnovije trendove i inovacije kako bismo ponudili najaktuelnije i najkvalitetnije proizvode na tržištu. Osim toga, danas smo svi izloženi štetnom plavom svetlu naših mobilnih telefona ili računara, a još uvek se oftalmološki pregledi ne nalaze na listi obaveznih godišnjih pregleda kod većine stanovništa. Razumevanje važnosti redovnih oftalmoloških pregleda i pravilne brige o vidu nije još uvek dovoljno rasprostranjeno među kupcima. Stoga, nastojimo edukovati kupce o značaju preventvnih pregleda i kupovine kvalitetnih naočara za očuvanje njihovog vida.


Po čemu se razlikujete od konkurencije?
Na ovo pitanje bismo najradije voleli da odgovore naši kupci ili pacijenti i sami istaknu šta je ono što ih vraća u Rolling. Nama su brigu o vidu prepustile čitave uže i šire porodice i jako nam je bitana povratna informacija svake osobe.Po recenzijama koje dobijamo i koje i sami možete pročitati na internetu, prepoznali smo da je naš pristup naša najveća prednost. U Rolling Eyewear-u verujemo da svaki kupac zaslužuje posebnu pažnju i individualno rešenje za svoje potrebe u vezi sa vidom i izborom naočara. Kada kupci dolaze kod nas, ne posmatramo ih samo kao još jednog klijenta već kao osobu sa svojim jedinstvenim preferencijama, stilom i zahtevima. Naš personalizovan pristup ne završava se samo odabirom odgovarajućeg okvira i dioptrijskog stakla. Pružamo im stručne savete o očuvanju zdravlja očiju i kako najbolje iskoristiti svoje naočare u svakodnevnim aktivnostima. Ukoliko su potrebne dodatne usluge, kao što je prilagođavanje ili popravka naočara, naši stručnjaci će se pobrinuti za sve detalje.Takav način poslovanja nam je omogućio da stvorimo dugotrajne veze sa našim kupcima, jer želimo da se svako ko poseti Rolling Eyewear oseća posebno i da ima poverenje u naše usluge. Naš cilj je pružiti najviši nivo kvaliteta, udobnosti i stila kako bismo osigurali da svaki kupac ima jasnoću vida i osećaj samopouzdanja sa svakim korakom.

Planovi za dalji rad?
Naši planovi za dalji rad su ambiciozni i usmereni ka daljem unapređenju našeg poslovanja kako bismo pružili još bolje iskustvo našim kupcima.Nastojimo da dovedemo još poznatih brendova i dizajnera u našu ponudu kako bismo našim kupcima pružili širi izbor stilova, oblika i materijala koji odgovaraju različitim ukusima i potrebama.Uskoro će biti lansiran potpuno novi veb sajt, dizajniran sa fokusom na korisničko iskustvo i lakšu navigaciju. Ovo će omogućiti brže i jednostavnije pronalaženje informacija o našim proizvodima, uslugama i da obavljanje online kupovine. Pored toga, nastavljamo sa edukacijom o važnosti redovnih oftalmoloških pregleda, pravilnoj nezi očiju i odabiru odgovarajućih naočara.

Poruka čitateljima

Želimo da vam uputimo važnu poruku o zdravlju vašeg vida. Vid je neprocenjiv dar i ključan činilac u našem svakodnevnom životu. Zato želimo da vas podsetimo koliko je važno redovno proveravati vid. Redovni oftalmološki pregledi omogućavaju pravovremeno otkrivanje i dijagnozu eventualnih problema sa vidom, čak i ako trenutno ne primećujete nikakve smetnje. Rano otkrivanje može sprečiti napredovanje potencijalnih očnih bolesti i problema, što može značajno poboljšati kvalitet vašeg života.Suočavamo se sa sve većim izazovima u modernom digitalnom dobu, gde naši oči često provode mnogo vremena izloženi ekranima. To može dovesti do umora očiju, suvoće i drugih problema. Redovna provera vida omogućava oftalmolozima da prepoznaju specifične potrebe vaših očiju i pruže vam savete o najboljim načinima zaštite vida u ovom digitalnom okruženju. Pored redovnih oftalmoloških pregleda, preporučujemo da koristite odgovarajuće zaštitne naočare na suncu kako biste zaštitili oči od štetnih UV zraka. Takođe, obratite pažnju na kvalitet svojih naočara i sočiva kako biste osigurali najbolju moguću jasnoću vida.

Leave a Reply