You are currently viewing Željka Jojić Savićević: Uvijek je pravo vrijeme za posjetu oftalmologu

Željka Jojić Savićević: Uvijek je pravo vrijeme za posjetu oftalmologu

Rad sa ljudima uvijek donosi razne izazove sa kojima se treba suočiti sa velikim strpljenjem i razumijevanjem.

Oči su prozor u svijet oko nas, omogućujući nam da doživljavamo ljepotu boja, oblika i svjetla. Oftalmologija je grana medicine posvećena zdravlju očiju i vizualnom sustavu, čime se osigurava da oči ostanu zdrave i funkcionalne kako bismo mogli uživati u svim aspektima svakodnevnog života. U nastavku je intervju sa Željkom Jojić Savićević.

Intervju: mr.sci.med.dr. Željka Jojić Savićević – specijalista oftalomologije za glaukom

Predstavite nam se ukratko?

Belloko oftalmološka ordinacija se nalazi u centru Beograda, u blizini Narodne Skupštine i Botaničke bašte Jevremovac, u Palmotićevoj ulici br 31 (koja je poznata po svom prelepom drvoredu).Osnovala je Mr sci med Dr Željka Jojić Savićević – specijalista oftalomologije za glaukom, nakon višegodišnjeg iskustva i rada u prestižnim medicinskim ustanovama i ordinacijama, kao i stalnog stručnog i profesionalnog usavršavanja.U našoj ordinicaji rade i doktori:Dr Biljana Raščanin Draganić – specijalista oftalmologije na Klinici za očne bolesti VMA i veoma cenjeni dijagnostičar kod oboljenja zadnjeg očnog segmenta.Dr Vladimir Draganić – očni hirurg na glasu, koji iza sebe ima više od preko 20.000 uspešno obavljenih operacija katarakte. Takođe, uradio je veliki broj operacija rekonstruktivne i okuloplastične hirurgije abnormalnosti regije očnih kapaka.

Kad ste se i kako počeli baviti ovim poslom?

Dr Željka Jojić je rođena u Beogradu, gde je završila Medicinski fakultet 1992. godine sa prosečnom ocenom 9,03. Specijalizaciju iz oftamologije završila je 1998. godine sa odličnom ocenom na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Od 1999. godine zaposlena na Klinici za očne bolesti VMA na odeljenju za prednji segment i glaukom. Iste godine dobija stipendiju za usavršavanje u Moorfields Eye Hospital u Londonu na odseku za glaukom. Od samih početaka stručnog rada bavi se lečenjem glaukoma što je i bila tema magistarskog rada ,,Medikamentno ili hirurško lečenje glaukoma” koji je odbranila 2001. godine takođe na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Stručnu karijeru nastavlja kao šef Centra za glaukom bolnice Profesional u Beogradu od 2009. godine gde je radila do osnivanja ordinacije Belloko 2017.godine.

Koje sve usluge nudite u svojoj optici?

Belloko oftalmološka ordinacija nudi sledeće usluge:

 – Preventivni pregledi

 – Oftalmološki pregledi

– Dijagnostika i lečenje glaukoma

 – Dijabetična retinopija               

– Senilna degeneracija makule

 – Vidno polje

– OCT optička koherentna tomografija

– Pregledi za kontaktna sočiva – meka i tvrda

– Dioptrijski pregledi

 – Dijagnostiku katarakte (I oćnog hirurga konsultanta)

– Uklanjanje raznih promena u regiji oka (čmičak, aterom)

– Ekstrakcije stranih tela iz oka

– Prodaja dioptrijskih okvira i stakala (veliki izbor)

 – Sistematske preglede za firme

Izazovi sa kojima se susrećete u poslu su?

Rad sa ljudima uvek donosi razne izazove sa kojima se treba suočiti sa velikim strpljenjem i razumevanjem. Takođe, naš cilj je uvek lepo i zdravo oko, ali nažalost nisu sva stanja i bolesti u mogućnosti da se izleče i to donosi razne izazove u pronalaženju najboljeg rešenja.

Po čemu se razlikujete od konkurencije?

U našoj ordinaciji veoma smo investirani u naše pacijente i odvajamo dovoljno vremena tokom pregleda, da odgovorimo na sva pitanja i nedoumice, obraćamo pažnju na detalje i gradimo odnos zasnovan na uzajamnom poverenju. Najveći broj novih pacijenata koji dolazi kod nas upravo dođe zbog naših zadovoljnih pacijenata, koji nas rado preporučuju, kako svojoj familiji, tako i prijateljima. Zato smo uvereni da ćete biti zadovoljni pregledom kod nas!

Planovi za dalji rad?

Naši planovi za budućnost se sastoje u nameri da se proširimo, kako po broju pacijenata, tako I po broju usluga koje nudimo. Takođe, postoji plan i za proširenje na Online platformu.

Poruka čitateljima

Uvek je pravo vreme za posetu oftalmologu! Šalu na stranu… Posete oftalmologu bi trebale da bude bar jednom u 2 godine, a kod odrsalih koji prate neko stanje ili imaju predispoziciju za neke očne bolesti bar jednom u godinu dana. Kod dece, prvi odlazak kod oftalmologa je sa napunjene 3 godine (ukoliko pre toga nema nikakvih problema ili potreba za ranijom posetom). Potom obavezno pred upis u školu, a nakon toga na svakih godinu dana ukoliko ima potrebe za dioptrijskom korekcijom.

Leave a Reply