You are currently viewing Jasmin Dervišević: Naša inspiracija dolazi iz jake želje za stvaranjem i unapređenjem

Jasmin Dervišević: Naša inspiracija dolazi iz jake želje za stvaranjem i unapređenjem

Kao optika koja teži visokom standardu i kvaliteti, susrećemo se s različitim izazovima

Jasmin Dervišević je svoje obrazovanje stekao u visoko cijenjenom Institutu škole Ruđer Bošković u Zagrebu. Naslijedio je znanje od svog oca Velage Derviševića, osnivača optike, koji je bio prvi optičar u Bihaću i završio je školovanje u Zagrebu kao jedan od najboljih učenika generacije škole Ruđer Bošković.

Intervju: dr. Jasmin Dervišević

 U ovom članku ćemo istražiti viziju i stručnost Jasmina Derviševića, koji je svojom predanošću i strašću unaprijedio Očnu optika Dervišević. Upoznat ćemo se s njegovim obrazovanjem, filozofijom poslovanja i konstantnom željom za stvaranjem i usavršavanjem. Otkrijte kako je Jasmin postao vodeće ime u svijetu optike i kako njegova strast i predanost čine Očna optika Dervisevic jedinstvenom destinacijom za vrhunsku uslugu i najnovije tehnologije u optičkoj industriji.

Predstavite nam se i opišite svoju optiku?

Upravo ste ušli u svijet optike koji se odlikuje vrhunskim standardom kvalitete i stručnosti, a sve zahvaljujući Jasminu Derviševiću, vlasniku Očna optika Dervišević. Ja sam svojim znanjem, usavršavanjem i konstantnim edukacijama uveo brojne inovacije i najnovije tehnologije u poslovanje optike. Moja strast prema optici i ljubav prema ovom poslu su me motivirali da stalno težim stvaranju, usavršavanju i unapređenju. Moja jaka želja za inovacijama i neprekidno praćenje najnovijih trendova doveli su do uvođenja Zeiss inovativnih tehnologija i saradnje s vodećim dobavljačima u svijetu optike. Sve to je rezultiralo certifikacijom očne optike Dervišević kao Zeiss Vision Expert, što ih čini jedinstvenim u USK-u, ali i šire.

Ova prestižna certifikacija potvrđuje njihovu predanost vrhunskom kvalitetu i stručnosti u svijetu optike. Sa korištenjem najnovijih Zeiss inovativnih tehnologija, naše stručno osoblje vodi svakog klijenta kroz proces individualne skrbi o zdravlju očiju i odabira najboljih optičkih rješenja. Svjestan sam da kvaliteta i stručnost nisu samo riječi, već način života u optici Dervišević. Naša poslovna filozofija temelji se na visokom standardu kvalitete, pružanju personalizirane usluge i brizi o zdravlju očiju svakog klijenta. Svoju stručnost i strast prenosim na svoje stručno osoblje, koje svakodnevno radi na pružanju vrhunske usluge i zadovoljstvu klijenata.

Ono što izdvaja našu Očnu optiku Dervišević od drugih je ne samo iskustvo i stručnost, već i strast prema ovom poslu. Naslijeđeno znanje i ljubav prema optici koje je na mene prenio moj otac, osnivač Velaga Dervišević stvorilo je temelj na kojem se razvila ova porodična tradicija. Ova strast i posvećenost su pokretači koji ih nadahnjuju da stalno streme stvaranju i unapređenju, pronalaženju novih poslovnih prilika i pružanju vrhunske usluge klijentima. U današnjem svijetu gdje su kvalitet i stručnost ključni faktori prilikom odabira optičkih proizvoda, Očna optika Dervišević se ističe kao vodeći pružatelj usluga u izradi naočala i kontaktnih sočiva. Sa svojom porodičnom tradicijom dugom više od 50 godina, ova optika jamči vrhunski standard kvalitete i preciznosti koji zadovoljava čak i najzahtjevnije klijente.

Kako izgleda jedan tipičan radni dan u vašoj optici?

Naš tipičan radni dan započinje pripremom radnog prostora i opreme. Zatim slijede sastanci s klijentima, gdje pružamo savjete o pravilnom korištenju naočala i kontaktnih sočiva te odgovaramo na njihova pitanja i nedoumice. Također, obavljamo izradu naočala prema nalazu, provjeru jakosti leća i optičku korekciju refrakcijskih i ostalih anomalija oka. Naši stručnjaci optometristi i oftalmolozi su tu kako bi svakom pojedincu pružili personaliziranu brigu o zdravlju očiju i odabiru najboljih optičkih rješenja.

Koji su najveći izazovi s kojima se susrećete u vašem poslu?

Kao optika koja teži visokom standardu i kvaliteti, susrećemo se s različitim izazovima. Jedan od najvećih izazova je zadovoljavanje visokih očekivanja naših klijenata u pogledu kvalitete izrade naočala i kontaktnih sočiva. Također, stalno praćenje i prilagođavanje tehnološkim inovacijama i trendovima u optici zahtijeva kontinuirano usavršavanje i ulaganje u opremu. Osim toga, obrazovanje klijenata o važnosti redovnih oftalmoloških pregleda i pravilnoj njezi očiju također predstavlja izazov.

Što vas nadahnjuje i potiče na daljnji rad?

Naša inspiracija dolazi iz jake želje za stvaranjem i unapređenjem. Njegovanje vlastitih proizvoda i usluga, pronalaženje novih poslovnih prilika, privlačenje i zadržavanje zadovoljnih klijenata te sklapanje uspješnih ugovora predstavljaju pokretače koji nas potiču na daljnji rad. Također, duboka ljubav prema optici i briga za zdravlje očiju naših klijenata su snažni motivatori koji nas vode naprijed.

Imate li planove za širenje poslovanja? Kako biste opisali zahtjevnost vaših klijenata?

Da, imamo planove za širenje poslovanja kako bismo mogli pružiti našu vrhunsku uslugu još većem broju klijenata. Kada je riječ o zahtjevnosti klijenata, možemo reći da je svaki klijent jedinstven i ima svoje specifične potrebe. Neki klijenti zahtijevaju složene i specijalizirane optičke proizvode, dok drugi žele personalizirano savjetovanje i brzu uslugu. U svakom slučaju, naš cilj je pružiti najbolje moguće iskustvo i udovoljiti zahtjevima svakog klijenta.

Koje su trenutno prisutni trendovi u svijetu naočala?

Trenutno su prisutni trendovi u naočalama usmjereni prema multifokalnim progresivnim lećama, koje omogućavaju jasniji vid na različitim udaljenostima te smanjuju potrebu za nošenjem više parova naočala. Također, trendovi se fokusiraju na upotrebu inovativnih materijala za izradu naočala, poput laganih i izdržljivih materijala koji pružaju udobnost i estetiku. Tehnološki napredak donosi mogućnost personalizirane izrade naočala prema individualnim potrebama svakog klijenta.

Kakvu poruku želite prenijeti naše čitatelje?

Naša poruka za čitatelje je da u očnoj optici Dervišević pronalaze optičku stručnost koja dolazi iz više od 50 godina iskustva i posvećenosti. Pružamo visok standard kvalitete i preciznosti u izradi naočala i kontaktnih sočiva. Naša stručna vizija, ljubav prema poslu i briga o zdravlju očiju naših klijenata čine temelj našeg rada. Posjetite nas i doživite vrhunsku uslugu koja je prilagođena vašim potrebama. Nudimo sve, od redovnih oftalmoloških pregleda do izrade najkvalitetnijih i najmodernijih naočala. Vaše zadovoljstvo nam je na prvom mjestu, i s veseljem ćemo vam pomoći u postizanju optimalnog vida i stila.

Leave a Reply