You are currently viewing Helena Rakušić: Spletom životnih okolnosti naišla sam na oglas za posao optičara, te mi se ukazala prilika za probati nešto novo

Helena Rakušić: Spletom životnih okolnosti naišla sam na oglas za posao optičara, te mi se ukazala prilika za probati nešto novo

Za uspjeh u ovom poslu je najbitnije da svoj posao obavljate precizno i spretno te imate osjećaj za estetiku, puno razumijevanja za ljude različitih dobnih skupina.  

Piše: Helena Rakušić, optičar

Helena Rakušić živi u Dusini. Završila je srednju ekonomsku školu u Vrgorcu. Spletom životnih okolnosti naišla je na oglas za posao optičara, te joj se ukazala prilika za probati nešto novo. U ovom je poslu 4 godine. U početku joj se činilo teško međutim kako je vrijeme prolazilo sve je više ulazila u ovaj posao, naravno uz pomoć kolega. Što je više vrijeme prolazilo u ovom se poslu pronašla i ovo je posao s kojim bi se nastavila baviti u budućnosti. Više pročitajte u nastavku.

U samom početku mog posla došla je majka sa djetetom kojem su trebale naočale. Djevojčica je bila vidno nemirna, te je imala strah kako će nositi naočale jer je mislila da će joj se djeca rugati. Dok je majka dogovarala sa kolegicom oko cijene, ja sam djevojčici skrenula pozornost igrom te sam na taj način uspjela da se djevojčica opusti i proba naočale. Kad smo sve završi otišle su zadovoljne. Djevojčicu poslije toga nisam srela, te je nakon dvije godine došla po nove naočale. Dok smo se konzultirali oko svega, rekla mi je da me se sjeća te da je zbog mene prebrodila strah koji je imala.

Za uspjeh u ovom poslu je najbitnije da svoj posao obavljate precizno i spretno te imate osjećaj za estetiku, puno razumijevanja za ljude različitih dobnih skupina. Također je važno naglasiti i timski rad te da svakim danom morate učiti i biti u skladu sa novim tehnologijama i proizvodima.

Težite svome uspjehu, uz puno rada, truda, svakodnevne motivacije, odricanja, kreativnog načina razmišljanja, rješavanja problema, učenja na vlastitim pogreškama i najvažnije od svega – upornosti. Iako će se ponekad činiti teško i htjet ćete odustati morate vjerovati da možete napraviti čuda samo ako imate volje i usudite se pokušati, a to ćete uspjeti tek kad steknete samopouzdanje. Cijenite sebe i svoje zdravlje zakažite redovni oftalmološki pregled, jer su oči jedan od najvažnijih organa ljudskog tijela na koji se najviše oslanjamo u svakodnevnim aktivnostima. Zadovoljni klijenti su naša najbolja preporuka i svakim danom nam daju motiv da budemo još bolji. Budite dio obitelji zadovoljni klijenata naše optike.

Leave a Reply