You are currently viewing Filip Grujić: Ovaj posao je pun interesantnih i novih izazova

Filip Grujić: Ovaj posao je pun interesantnih i novih izazova

Smatramo da su ove godine trendovi veoma raznoliki. Uglavnom se nose oversized okviri, geometrijskih oblika i šarenih boja.

Trendi naočale su ne samo funkcionalan komad opreme za vid, već i modni dodatak koji može dodati dozu stila i osobnosti vašem izgledu. Svake godine donose se novi trendovi u svijetu naočala, a odabir pravih trendi naočala može vas istaknuti i dodati dozu modernosti vašem izgledu. U nastavku je intervju sa Filipom Grujićem.

Intervju: Filip Grujić, optometrista

Predstavite nam se ukratko.

Moje ime je Filip Grujić, optometrista sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Od 2015.godine se bavim ovim poslom i pristupam mu sa puno ljubavi, entuzijazma i posvećenosti. Karijeru sam započeo na oftalmološkoj klinici, gde su kolege oftalmolozi nesebično delili svoje znanjr i veštine sa mnom, na čemu sam im beskrajno zahvalan, jer je to bila velika odskočna daska. Iste godine moja sadašnja supruga, takođe optometrista, otvara svoju optiku u Novom Sadu i započinje svoj put na kojem joj se pridružujem 2021.godine. Sada zajedničkim snagama vodimo našu malu, porodičnu radnju i trudimo se da našu ljubav i pozitivnu energiju podelimo sa svojim mušterijama.

Otkud Vas u ovom poslu i ljubav prema istom?

Ljubav prema ovom poslu mi je prenela sadašnja supruga. Zajedno smo došli u Novi Sad, gde je ona upisala studije optometrije, a ja nastavio studije mašinstva. Već nakon prve godine se zaljubljujem u struku i započinjem svoj put na studijama optometrije.

Najnoviji trendovi u svijetu naočala?

Smatramo da su ove godine trendovi veoma raznoliki. Uglavnom se nose oversized okviri, geometrijskih oblika i šarenih boja.Pored šarenih, i ove godine je prisutan trend nude okvira, okvira u boji koze, koji se prelepo stapaju sa tenom.Takođe, u psolednje vreme raste potraznja za metalnim , tankim okvirima zlatnih nijansi, posebno rose gold nijansi i svih oblika.

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u svom poslu?

Ovaj posao je pun interesantnih i novih izazova, koji nas motivišu da stalno učimo, usavršavamo se i napredujemo u svim sferama posla.Jedan od trenutno najvećih izazova su nam mladi pacijenti koji zbog svog posla i vremena provedenog za digitalnim uređajima, sve češće pate od sindroma suvog oka.Sindrom suvog oka je uzročnik mnogih problema, među kojima je promenljiva refrakcija i slabija vidna oštrina zbog nekvalitetnog suznog filma koji igra ulogu u prelamanju svetlosti.

Po čemu se razlikujete od konkurencije?

Mislimo da nas izdvaja ogromna ljubav, strast prema poslu i maksimalna posvećenost svakom pacijentu.Naš glavni motiv je da se mušterije kod nas osećaju kao kod kuće, da imaju slobodu da nam se obrate bilo kada, sa bilo kojim pitanjem, a mi budemo u mogućnosti odgovorimo na sva njihova pitanja i potrebe.

Šta je to što najčešće prilikom izbora naočala?

Prilikom izbora naočara je veoma važan komfor, osim toga u naočarima se morate osećati samouvereno i moraju biti vaš zaštitni znak.Veoma smo srećni što je tehnologija danas toliko napredovala, da više nema toliko tehničkih ograničenja prilikom odabira okvira.

Koliko je važna Vaša uloga prilikom određivanja dioptrije i odabira naočala?

Smatramo da je naša uloga velika, jer smo primarna ustanova kojoj se pacijenti obraćaju sa svojim problemima vezanim za vid.Naša uloga je da prilikom refrakcije i pregleda detektujemo ukoliko postoji problem, i takvog pacijenta uputimo oftalmologu. Ovakvim pristupom dajemo vremena oftalmolozima da se bave velikim i važnim pozivom, lečenjem oka.Što se izbora naočara tiče, možemo usmeriti pacijenta i pomoći im prilikom izbora okvira, ali još veća uloga i zadatak je da im pomognemo oko izbora idealnih stakala koja će zadovoljiti njihove zahteve, potrebe i koja će ispratiti njihov životni stil, a pre svega koja će im obezbediti adekvatnu zaštitu.

Poruka za čitaoce?

Naša poruka je da vode računa o zdravlju svojih očiju, da se redovno kontrolišu i da se ukoliko primete bilo kakvu promenu, odmah obrate svom optometristi i oftalmologu.

Leave a Reply