You are currently viewing Dijana Marević: Oftalmologiju nisam birala, ona je izabrala mene

Dijana Marević: Oftalmologiju nisam birala, ona je izabrala mene

Nakon završenog Medicinskog fakulteta dobila sam posao u Pločama.

dr. Dijana Marević, oftalmolog

Dr. Dijana Marević je oftalmolog. Rođena je i odrasla u Splitu. Zbog posla je odselila u Ploče, gdje je upoznala supruga i osnovala porodicu. Specijalizaciju iz oftalmologije je odrađivala u KBC Split i KBC Zagreb u trajanju od 4 godine. Od 2007. g. radi u oftalmološkoj ambulanti u Pločama.  Majka je jedne kćeri. Oftalmologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem građe i funkcije oka u zdravom i bolesnom stanju. Dijaninu priču o oftalmologiji pročitajte u nastavku teksta.

Nakon završenog medicinskog fakulteta dobila sam posao u Pločama u Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć. Zbog potreba osnivanja oftalmološke ordinacije pri DZ Ploče upućena sam na specijalizaciju iz oftalmologije. Tijekom studiranja, razmišljajući o tome što bi voljela specijalizirati, postala sam svjesna da postoji samo nekoliko grana medicine koje ne bih voljela. To su psihijatrija i patologija. U svim ostalim granama medicine sam se mogla zamisliti. Oftalmologiju nisam birala, ona je izabrala mene.

Poslije osnovne škole u Splitu, upisala sam srednju Zdravstvenu školu smjer laboratorijski tehničar. Po završetku srednje škole upisujem Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet, Studij medicine u Splitu. Nakon diplomiranja prvo radno mjesto mi je bilo u Pločama u Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć gdje sam provela tri godine. Specijalizaciju iz oftalmologije sam odrađivala u KBC Split i KBC Zagreb u trajanju od 4 godine. Od 2007. g. radim u oftalmološkoj ambulanti u Pločama.

Profesionalizam se po mom mišljenju očituje kroz znanje koje se neprestano usavršava, pristojnost, odlučnost, suosjećajnost i objektivnost.

Specijalist sam za očne bolesti tako da mi na pregled dolaze sve one osobe koje imaju problema s organom vida, a to uključuje lošiji vid na daleko, blizu ili oboje, bolove i crvenilo očiju, nagli pad vida na jednom oku ili neke druge sistemske bolesti koje mogu izazvati promjene na očima.

Leave a Reply