You are currently viewing Dominik Humić: Optika se prirodno integrirala u sve što radim

Dominik Humić: Optika se prirodno integrirala u sve što radim

Vjerujem da naočale trebaju odražavati osobu koja ih nosi, a ne nužno trenutne trendove.

Optičari su stručnjaci koji se brinu o vašem vidu i pomažu vam da uživate u svakodnevnim aktivnostima s jasnoćom i udobnošću. Ovo dinamično i značajno zanimanje kombinira znanje o anatomiji oka, optici i raznim vrstama naočala i kontaktnih leća kako bi pružili personalizirano rješenje za svakog klijenta. U nastavku je intervju sa Dominikom Humićem.

Intervju: Dominik Humić

Recite nam nešto o sebi?

Zovem se Dominik Humić, sretan sam i ponosan što sam postao dio LCL (Laboratories for Contact Lenses) koncepta optike, institucije s dugogodišnjom tradicijom izvrsnosti. Ova optika osnovana je 1988. godine i od tada postavlja standarde u ručnoj izradi u svim sferama optike i optičkih pomagala. Interesi mi uključuju medicinu, fiziku i mikropreciznost, a optika mi pruža priliku da sve te elemente objedini. Naš fokus je na stvaranju jedinstvenih, ručno izrađenih proizvoda, a pritom koristimo priliku za učenje i razvijanje naših vještina.

Koje usluge nudite u Vašoj optici?

U našoj optici nudimo veliki spektar usluga – od izrade personaliziranih očnih proteza do ručnog bojenja očnih leća, a također dizajniramo i izrađujemo visokokvalitetne sunčane i dioptrijske naočale. Svaki naš proizvod je jedinstven i odražava našu predanost kvaliteti i inovacijama.

Na koji način ste postali dio optičarstva i otkud ljubav prema ovoj profesiji?

Optika se prirodno integrirala u sve što radim. Uključuje sve elemente koje sam uvijek cijenio – briga o drugima i zdravlju, fiziku i preciznost. Naišao sam na optiku u Tehničkoj školi Ruđer Bošković, što mi je otvorilo vrata prema optometriji na Veleučilištu Velika Gorica. Tamo sam stekao dublje razumijevanje ove struke i ljubav prema njoj.

Trendovi diktiraju pravila, da li i Vi to mislite ili ipak svako na poseban načn bira naočale za sebe?

Vjerujem da naočale trebaju odražavati osobu koja ih nosi, a ne nužno trenutne trendove. Naočale su osobni izraz stila i individualnosti, a naša uloga je osigurati da svaki par naočala koje izrađujemo bude pravi odraz osobnosti svog vlasnika.

Koliko često prema Vašem mišljenju treba kontrolisati vid?

Savjetujemo našim klijentima da kontroliraju vid barem jednom godišnje, ali idealno bi bilo svakih šest mjeseci. Redovita kontrola vida je ključna za održavanje dobre vizualne funkcije i za sprječavanje mogućih problema.

Najčešći izazovi sa kojima se susrećete u radu su?

Izazovi s kojima se susrećemo u radu su uvijek prilika za rast. Svaki klijent je jedinstven i stavlja nas pred izazov da pružimo visoko personaliziranu uslugu koja je u skladu s našim standardima kvalitete.

Šta Vam je motivacija i inspiracija za rad?

Naša motivacija dolazi od mogućnosti da poboljšamo kvalitetu vida ljudi, pružajući im vrhunske optičke proizvode. Naša inspiracija je u nastavku bogate tradicije naše optike i prilici da stvaramo nešto novo i jedinstveno u svijetu optike.

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

Planiramo dalje razvijati naše usluge, posebno u području izrade personaliziranih očnih proteza i ručno bojenih očnih leća. Također planiramo proširiti našu liniju sunčanih i dioptrijskih naočala koje su inspirirane slavenskim božanstvima.

Poruka za čitatelje.

Naša poruka čitateljima je ova: “Briga o vašem vidu treba biti vaš prioritet. Mi smo ovdje da vam pružimo personalizirane optičke proizvode vrhunske kvalitete koji će vam ne samo poboljšati vid, već će vas i stilski odrediti. Apeliram čitatelje da idu na redovite kontrole vida i brinu o svojem zdravlju i dobrobiti. Vaše naočale su izraz vaše osobnosti, a oči ogledalo zdravlja i duše”.

Leave a Reply