You are currently viewing Vera Radović: Moj lični stil kod izbora naočala je avangradan, urban i smjeliji

Vera Radović: Moj lični stil kod izbora naočala je avangradan, urban i smjeliji

Kod izbora naočala prvo je potrebno ispratiti želje klijenta i fokusirati se na estetski momenat.

Izbor naočala može biti izazovan zadatak s obzirom na raznolikost stilova, oblika i funkcionalnosti koje su dostupne. Bez obzira trebate li naočale za ispravljanje vida ili kao modni dodatak, važno je da odaberete one koje istovremeno pružaju udobnost, funkcionalnost i stil. U nastavku o tome sa Verom Radović.

Intervju: Vera Radović, specijalista optometrije


Predstavite nam se uktratko.

Moje ime je Vera Radović, po struci sam specijalista Optometrije. Posle stečenog iskustva u renomiranim optičarskim kućama u Beogradu, rešila sam da osnujem sopstvenu optiku, koja ce se istaći nekim drugačijim konceptom i izaći iz stereotipa koji se klijentima uglavnom nudi. Tako je nastala RED Optika.

Otkud Vas u ovome poslu i otkud ljubav prema ovom poslu?
Više faktora je uticalo da krenem ovim putem. Prvenstveno, ljubav prema optičarskom poslu mi je preneo suprug, koji je u sličnoj delatnosti već 20.godina. Pošto sam iz medicinske struke, bilo je logično da se optičarski posao nadogradi optometrijom. Spoj ljubavi prema medicini, modnim trendovima  i prvenstveno radu sa ljudima, je uticalo da zavolim ovaj posao. 

Imate više vrsta usluga, pa nam objasnite na šta ste fokusirani i šta sve nudite klijentima? 

Želja mi je da RED Optika postane jednog dana prepoznatljiv brend,a poznato je da se brend stvara kroz kvalitet. Tako da od samog otvaranja u RED optici možete obaviti sve usluge koje jedna optika može da ponudi. RED nudi veliki  izbor diiptijskih okvira, sunčanih naočara, oftalmoloških i kontaktnih sočiva, besplatnu kontrolu dioptrije kao i brzu uslugu ugradnje i servisiranja. Kod nas kompletne naočare mogu biti gotove istog dana. Da naglasim da mi je najvažniji deo u radu, da klijent bude sto više informisan. Danas ima veliki izbor razlicitih proizvoda i prozvodjača, potrebno je za svakog klijenta izdvojiti šta je najbolje za njegovu korekciju.

Na koji način je najbolje birati naočare?

Moj lični stil kod izbora naočara je avangradan,urban i smeliji. Na takav način i prezentujem optiku. Na moje zadovoljstvo izdvojili su se klijenti koji prate takav stil. Tako se RED izdvaja.  Ali  neograničeno pratimo i ukuse svakog našeg klijenta. Kod izbora naočara prvo je potrbno ispratiti zelje klijenta i fokusirati se na estetski momenat. Ali najvažniji deo je komfor. Da su naočare udobne i da li prate konture lica. U  trendu  su naočare koje vama najlepše pristaju.

Kada je potrebno kontolisati vid, šta najčešće uzrokuje ostećenje vida?

Nije uvek lako znati kada su vam potrbne naočare i  kada je potrebno obaviti kontrolu dioptrije. Promene vida mogu biti skrivene. One se postepeno javljaju kao zamagljen vid, problem sa čitanjem sitnih slova, saobraćajnih znakova ili poteškoca sa noćnim vidom. Ostali znaci i simptomi koji mogu ukazivati da su vam potrebne naočare uključuju potebu za jačim svetlom da bi ste jasno videli ili čitali, izobličen ili dvostruki vid. Promene vida se nikad ne sme zanemariti. Slabljenje vida uglavnom je povezano sa raznim stanjima koja dolaze sa starenjem. Presbiopija, katarakta kao i promene koje su nastale kao komplikacija dijabetesa, očnog pritiska…Godišnji pregledi oka kod oftalmologa ili kontrola doptrije kod specialiste optometrije, najbolji su način da se osigura rano otkrivanje i lečenje bilo kojeg mogućeg problema sa vidom. 

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Koliko mi je važno da proširujem  znanje u ovom  poslu, veliki  trud  ulažem i da prenesem što više informacija mojim  klijentima. Pogotovu populaciji preko 40 godina, koji su mi ujedno i najveći izazov kod rešavanja korekcije vida. U tom periodu se javlja prirodni  proces starenja oka ili presbiopija. Najčešće se na početku, kod mladih presbiopa, negiraju promene. Presbiopija se ne može izbeci čak i ako nikada ranije niste imali problema sa vidom. Simptomi presbiopije  su poteskoće  da fokusirate blisko udaljene predmete. Najčešće nakon kontrole dioptrije i adekvatne korekcije klijenti prihvataju svoje nove naočare.

Planovi za dalji razvoj?

Obzirom da smo mlada optika, srećna sam  što su klijenti prepoznali kvalitet i pre svega pijatnu atmosferu i profesionalnost. U ovom poslu ne smete biti statični. Optičarski posao se konstatno unapredjuje. Tako da RED Optika nastavlja istim tempom i energijom.

Poruka  za čitatelje.

Oči su važan organ, jedan od najlepših. Nadjite vremena da obavite kontrolu dioptrije i tako se pobrinete za zdravlje vaših očiju.

Leave a Reply