You are currently viewing Kako sigurno nositi kozmetiku na i oko očiju?

Kako sigurno nositi kozmetiku na i oko očiju?

Boje za lice, sjene za oči s gliterom i raznobojne ekstenzije trepavica. Čine se kao bezopasan način uređivanja, ali ako se ne koriste pravilno moglo bi doći do problema poput infekcije oka.

Nosite kozmetiku sigurno na očima

Za sigurno nošenje kozmetike pročitajte ove savjete i korake. Ako imate pitanja vezana za šminku i oči, te vašoj rutini, konsultujte se sa svojim oftalmologom.

Izbjegavajte sjene s gliterom

Budite oprezni s metalik gliterom, sjajnim prahom ili bojom za lice. Bilo šta od navedenog moglo bi upasti u vaše oči, ući u suzni sloj i iziritirati oči. Gliter u očima čest je uzrok iritacije rožnjače ili infekcije, posebno kod onih koji nose leća. Veće šljokice mogu zagrebati oko, baš kao i pijesak ili prljavština. Pri korištenju boje za lice, uvijek izbjegavajte dio gdje su trepavice.

Umjetne trepavice

Mogu se staviti na siguran način ako ih stavlja stručno lice. Većina umjetnih trepavica stavlja se uz pomoć pincete i posebno formuliranog polu-trajnog ljepila. Tu su i magnetične trepavice koje se stavljaju uz pomoć eyelinera koji sadrži čestice s magnetom.

I jedna i druga metoda mogu iziritirati osjetljivu kožu oko očiju ili slučajno doći do oka te zagrebati rožnjaču, ako se pravilno ne upotrijebe. Da bi se smanjile šanse mogućih komplikacija, izbjegavajte često nositi umjetne trepavice, i uvijek ih stavljajte kod stručnjaka. Ako osjetite ikakvu neugodnost, odmah otiđite u oftalmologa.

Kako izbjeći infekciju oka?

  • Koristite samo kozmetiku koja je napravljena za područje oko očiju. Izbjegavajte proizvode koji sadrže netestirane ili oštre hemikalije.
  • Riješite se šminke nakon tri mjeseca, jer se u kremastim proizvodima lako stvaraju bakterije.
  • Prije nanošenja šminke, obavezno očistite lice i kapke.
  • Uvijek nanosite šminku izvan linije trepavica da ne biste začepili masne žlijezde koje luče ulja koje štite oči.
  • Nikad ne dijelite šminku za oči, čak ni s porodicom ili bliskim prijateljima.
  • Pokušajte izbjegavati testere u drogerijama, ali ako baš morate koristite samo svježe aplikatore i testere koje nisu probali mnogi
  • Ako dobijete infekciju oka, odmah bacite svu šminku i ne koristite je dok ne prođe problem.

U svakom slučaju ukoliko dođe do nekih neugodnosti, konsultujte se s doktorom jer je to najsigurniji način da zaštitite zdravlje svojih očiju.

Leave a Reply