You are currently viewing Kim Goodman – žena koja može ispupčiti oči do 12 milimetara 

Kim Goodman – žena koja može ispupčiti oči do 12 milimetara 

Kim Goodman rođena je u Čikagu, Ilinoisu, a svoj talent ispupčenja očiju otkrila je slučajno kada je zadobila udarac u oko na partiju u Noći vještica. Od tog dana ona kontrolisano može ispupčiti oba oka, kao i dok zijeva. 1997. pronašli su je iz Guinnessove knjige rekorda, i od tada ima neporažen svjetski rekord. 

Od kad je počela ispupčivati oči na naredbu, radila je to na mnogim TV šouovima i putovala je svijetom. Posjetila je više od 5 država. Njene oči se ispupče samo kada ona to želi, a to je poprilično rijedak talent. Ona to ne radi svaki dan, već svako nekoliko samo za njene obožavatelje. Mnogi kažu kako je njenu osobnost teško zaboraviti. 

Ona kaže da ne postoji trik iza ispupčenja očiju i da ni sama nije sigurna kako to radi. Također kaže kako su je često pitali da li je boli kad ispupči oči, a ona kroz smijeh odgovori: „Da me boli, ne bih to radila.“ Kaže i da se njene oči ne isuše i da se ne boji da će ostati van očne šupljine. Nastavlja kako su je u školi djeca zvala „pop-eye“, a da je sad za to i plaćaju. 

S obzirom na povezanost živaca, biološki je teško u potpunosti ispupčiti oči van očne šupljine. Zbog toga je ovaj fenomen ‘najviša tačka’ ispupčenja ljudskog oka. 

Leave a Reply