You are currently viewing Kako pravilno skinuti šminku s očiju? 

Kako pravilno skinuti šminku s očiju? 

Vjerovali ili ne, postoji pravilan i nepravilan način da skinete šminku. I nije samo do onoga što koristite, već kako koristite.

Ovih dana većina šminke je dugotrajna i vodootporna, zbog čega je bitno detaljno skinuti šminku i na pravilan način. Ako nepravilno koristite makeup remover, morat ćete se potruditi da skinete šminku, što znači da ćete iritirati oči i kožu. 

Evo šta dermatolozi kažu: povlačenje ili grubo trljanje kože uzrokovat će oštećenja i puknuće krvnih sudova. Područje oko očiju je vrlo nježno i lako se ošteti. 

Nježno skidajte šminku – Prije diranja lica, operite ruke da ne biste prenijeli bakterije na lice i oči. Izbjegavajte metode trljanja ili povlačenja, blago tapkanje i mekani kružni pokreti bit će dovoljni da se šminka s lica skine. 

Nakon skidanja šminke krpicom ili pamučnom vatom, lice operite cleanserom da otklonite sve detalje. Koristite proizvode bez alkohola. 

Isperite proizvod za skidanje šminke s očiju 

Iako mnogi preskaču ovaj korak, sjetite se da proizvodi za skidanje šminke sadrže mnoge sastojke i hemikalije koje ne želite dugo na svojoj koži. Pronađite blagi sapun i brzo isperite kožu. 

Potopite šminku

Potopite oči pamučnom vatom. Cijeli dio prekrijte gelom, i dijelove ispod očiju. Lagano pomjerajte vatu nekih 15 sekundi da razložite šminku, i ponovite ako je potrebno. Preostalu šminku možete skinuti štapićima za uši, pogotovo oko trepavica. 

Dva puta čistite upornu šminku 

Čak i slojevi kreme za sunčanje i vodootporne šminke ne mogu pružiti otpor cleansing ulju. Namočite pamučnu vatu cleansing uljem i blago povlačite iz unutrašnjeg ugla očiju prema vani. Ulje razlaže šminku i pomaže kod skidanja s kože i trepavica. 

Tražite aktivne sastojke

To znači da sastojci rješavaju određeni problem. Ako osjećate da vas koža peče, moguće je da vaša koža reaguje negativno. Da želite testirati proizvod, očistite podlakticu, nanesite malo proizvoda i testirajte 24 sata. Bitno je da vaša koža ne bude iziritirana, pogotovo oko osjetljivog područja očiju. 

Zaštitite oči

Ako nosite leća i volite proizvode za čišćenje na bazi vode, natopite dva tufera i nanesite jedan iznad i jedan ispod trepavica. Držite ih bar jednu minutu i pustite da urade svoj ‘zadatak’. Koristite ‘sting-free’ formulu jer ne samo da je iritantno kad vas oči peku, već možete imati otečene oči što, naravno, nije dobro.

Leave a Reply