You are currently viewing Vesna Urošević: Ovaj posao kao i svaki drugi na prvom mjestu treba voljeti

Vesna Urošević: Ovaj posao kao i svaki drugi na prvom mjestu treba voljeti

Nijedan otisak prsta nije isti pa tako ni oko shodno tome svako ko nam ukaže svoje povjerenje predstavlja izazov za nas.

Intervju: Vesna Urošević

Dok tehnologija nastavlja revolucionirati svaki aspekt naših života, moderna optika ne zaostaje. Od klasičnih naočala sa dioptrijom do naprednih tehnoloških inovacija, ova grana medicine i tehnike otvara nove horizonte u načinima na koje percipiramo svijet oko sebe. Danas, moderne optičke trgovine postale su prava riznica najnovijih tehnoloških dostignuća i dizajnerske elegancije. U nastavku je intervju sa Vesnom Urošević.

Predstavite nam se ukratko? 

Moje ime je Vesna Urošević optičar iz Smederevske Palanke i osnivalac Optike Urošević.  Ako izuzmemo školovanje ovim poslom se bavim 32 godine. Obrazovanje sam stekla u „Rudjer Bošković“ školi u Zagrebu.  Samostalnim radom se bavim od 2000. godine. Naša optika pruža sve usluge od odredjivanja dioptrije do izrade svih vrsta naočara.

Koji su trendovi ovog ljeta u svijetu naočala?

Istorija je krug koji se ponavlja tako i moda hoda svojim začaranim krugom. Već nekoliko godina unazad mogu se primetiti na filmovima, reklamima… okviri iz 70’, 80’ ih godina prošlog veka  koji sada privlače pažnju. To su masivni okviri većinom četvrtasti  i ovalni sa izrazito jarkim bojama,  što šareniji.  Za razliku od predhodnog perioda acetat i plastika dobijaju primat.  Ljudu koji rastu sa naočarima uglavnom razviju svoj sopstveni stil i prepoznatljivost i na njih modni trendovi toliko ne utiču već se samo adaptipramo njima. 

Izazovi sa kojima se susrećete u poslu su?

Ovaj posao kao i svaki drugi na prvom mestu treba voleti. Izazovi su svakako prisutni i oni si ti koji nam daju želju i volju za svakodnevnim učenjem i usavršavanjem. Nijedan otisak prsta nije isti pa tako ni oko shodno tome svako ko nam ukaže svoje poverenje predstavlja izazaov za nas. Tehnologija konstatno napreduje i svet optike sa njom raste.  Što zahteva kontinuirano praćenje noviteta kako iz sveta stakala tako i ramova, svojim iskustvom, zanatom i umetnošću začinimo. S obzirom da volimo svoj posao ti izazovi predstavlju čar koja nas jos više zbližava sa njim. 

Po čemu se razlikujete od konkurencije?

U ovom svetu sa velikom ljubavlju smo već nekoliko decenija i konstatno gledamo da se unapredjujemo. Naše stranke doživlajmo kao širu porodicu i trudimo se da im bude prijatno. Primaran cilj da krajnji proizvod našeg rada bude što kvalitetniji a izrada sto brža. Vrlo često smo gosti internacionalnih sajmova optometrista. Neke svoje tajne začine zadržaćemo za sebe. 

Planovi za dalji rad.

Želja nam je da svakim danom pravimo nove korake koji nas vode ka vrhu. Stručno  i lično usavršavanje u budućnosti nam je glavni cilj. 

Poruka čitateljima.

Optika nije pijaca, a oči nisu kolutovi krastavaca, zato naš lični savet je da čak I kupovinu samog okvira obavljate kod  stručnih ljudi, na stručnom mestu. Sigurno će te u suprotnom  kredite plaćati na duge rate,  jer su naše oči ogledalo duše pa ih treba čuvati i negovati. 

Brinite o sebi i vašem vidu. 

Pozdrav od Optike Urošević ☺

Leave a Reply