You are currently viewing Trendovi naočala 2023: Ovo su stilovi koji će se nositi ove godine 

Trendovi naočala 2023: Ovo su stilovi koji će se nositi ove godine 

Ovo su vrhunski trendovi naočala koje 2023. nudi. Prođite kroz kratki vodič najinteresantnijih naočala ove godine i pronađite svoga favorita. 

Najbolji trendovi naočala 2023. nude stilove za svaki oblik lica i ukus. Baš kao i sunčane naočale i odjeća, optički okviri prolaze kroz cikluse popularnih stilova i trendova. Odaberite pravi par naočala i ne samo da ćete bolje vidjeti, već ćete i upotpuniti svoje outfit-e. Kada je u pitanju pronalaženje savršenog para, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir, jer različiti oblici, boje, pa čak i krojevi mogu napraviti ogromnu razliku na vašem licu i zapravo vašem raspoloženju. Nemojte se bojati eksperimentirati s više usmjerenim siluetama i kreirajte ormar naočala koje će odgovarati i različitim prilikama. Razgovarali smo sa stručnjacima iz industrije kako bismo prikupili sve najbolje savjete i trikove koji će vam pomoći da odaberete svoj idealan par naočala za 2023.

Predviđanje stručnjaka

Baš kao i kupovina najboljih dizajnerskih sunčanih naočala, kada je u pitanju pronalaženje novih naočala, isplati se odvojiti malo vremena da razmislite o svom obliku lica i načinu života. Ako ste strastveni kolekcionar najboljih naočala za sunce, razmislite o tome koji vas stilovi privlače kako bismo vam pomogli da pronađete najbolji trend naočala za vaše lice 2023. 

HARLEQUIN / CATSEYE

Ako tražite bezvremenski klasik s preokretom za vaš sljedeći par naočala, isprobajte par okvira Harlequin – svima omiljeni trendova naočala 2022, mačjeg oka (the cat-eye). Inspirirani okrenutim uglovima, trokutasti vrhovi okvira dopunjuju gotovo svaki oblik lica jer ističu lukove obrva, privlačeći pogled na najviše tačke vašeg lica.

OVAL

Oval okviri se iznenađujuće vraćaju kao jedan od velikih trendova naočala 2023. s ključnim ažuriranjem – bojom. Ovaj stil je posebno prikladan za osobe s dijamantskim oblikom lica, koje karakterišu puni obrazi i usko čelo i vilica. 


NEW ROUNDED SQUARE

Dok je 2022. vidjela povratak geek šika putem trendova poput Dark Academia, uvodeći teške kvadratne i pravougaone okvire, 2023. godine popularni oblici su ublaženi zaobljenim uglovima. Okviri sa oštrim ivicama pomažu da se okruglim licima doda definicija, ali ovo ažuriranje stila je nježnije i djeluje na različitim crtama lica, a istovremeno dodaje poseban, moderan izgled.

GEOMETRIC

Ovaj trend naočala 2023. je za odvažne nosioce naočala, jer su geometrijske naočale izraz stila – posebno kada su u pitanju okviri nečuvenih oblika. Stilist Specsavers Frame Bianca Swan kaže: „Geometrijski oblici su evolucija prevelikih ugaonih oblika zaigrane siluete, to ćete vidjeti u kolekcijama sa širim naplatcima i hrabrim bojama.“

SEVENTIES

Sedamdesete godine su decenija koja nastavlja da inspiriše trendove naočala 2023. i dalje – od popularnih oblika okvira kao što su avijatičari i preveliki okrugli okviri do povratka zatamnjenih sočiva, postoji stil inspirisan sedamdesetim za svakoga. Pored toga što izgledaju cool, još jedna prednost odabira prevelikog okvira je neprekinuti pogled koji pruža veći oblik, a ako ste ikada razmišljali kako nositi široke, ova naočala će učiniti da vaš outfit brzo dobije na stilu.


BRIGHTS

Nije samo odjeća jarkih boja veliki modni trend za sljedeću sezonu, odvažni i šareni okviri će također biti jedan od ključnih trendova naočala 2023. Ako još niste sigurni da li još možete izvući Barbiecore ružičastu, pokušajte se opustiti s nijansom inspiriranom draguljima kao što je safir plavi ili smaragdno zeleni okvir. Uz Viva Magentu koja je proglašena Pantone bojom 2023. godine, laskava duboka rubin nijansa je još jedna ključna boja na koju treba obratiti pažnju prilikom odabira okvira. Ove boje dobro pristaju uz svaki ton kože, što ih čini izborom za svakoga ko želi eksperimentirati s bojom.

PASTELS

Ako tražite par okvira koji će se nježno uklopiti s vašim karakteristikama, zašto ne potražite optiku u nježnoj pastelnoj nijansi, posebno ako imate svijetlu put. Jake Lawrence, kupac okvira u Boots Opticians kaže: „Neke pastelne boje sa toplim nijansama će vjerovatno nastaviti rasti u popularnosti, jer posebno dobro funkcionišu sa svjetlijom kosom i bljeđim tonovima kože, pomažući da se doda toplina.“

Leave a Reply